Een artikel over een stekker? Jazeker! Een stekker in Zuid-Afrika welteverstaan. Het is immers een land dat vraagt om het maken van foto’s, video’s en drone opnames. Daarnaast wil je al je avonturen natuurlijk delen met je volgers op Instagram, Snapchat of Facebook. Zonder een goede oplader kom je daarom niet ver. Maar welke stekker heb je dan nodig voor Zuid-Afrika? En waarom werkt een alles in 1 multistekker vaak niet?

Lees hier welke stekker je nodig hebt en waarom.

Welke stekker heb ik nodig voor Zuid-Afrika?

Geen tijd om je te verdiepen in de materie maar gewoon direct een werkende stekker bestellen? Klik dan op één van deze hieronder:

stekker zuid-afrika        stekker zuid-afrika

Waarom geen wereldstekker?

Een wereldstekker met meerdere verloopstukjes zoals deze bevat vaak niet de juiste stekker voor Zuid-Afrika. Voor Zuid-Afrika heb je een zogenaamde Type M stekker nodig met drie relatief dikke polen die het stopcontact in gaan.

De ideale opstelling

Dit neemt overigens niet weg dat deze voor andere Afrikaanse landen niet handig zijn of zelf voor een verloopstukje van een Zuid-Afrikaanse stekker naar een Nederlandse (of andere stekker). Niet alle Zuid-Afrika omvormers hebben namelijk een Nederlandse ingang. Soms zetten we daarom nog een wereldstekker op de Zuid-Afrikaanse omvormer. Onze opzet is vaak een Zuid-Afrikaanse naar Nederlandse stekker om vervolgens een verlengsnoer met contactdoos aan te sluiten zodat we meerdere apparaten tegelijk kunnen opladen.

stekker zuid-afrika

Heb ik er echt één nodig?

Het korte antwoord is: Ja! Alhoewel er ook andere stopcontacten te vinden zijn in Zuid-Afrika, zeker in grotere hotels of lodges, raden wij aan om deze kleine investering te doen zodat je zeker weet dat je al je apparaten op kunt laden!

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *