De eerste nacht in Nairobi sliepen we in het Hilton. Het leek niet echt op Afrika met al haar luxe totdat we de volgende dag de gordijnen open trokken. We zijn weer in Afrika! Heerlijk!

We ontbijten vroeg en gaan met de taxi naar een kleiner vliegveld in Nairobi: Wilson Airport. Vandaag vliegen we naar de Masai Mara omdat we de slechte weg van vorig jaar nog zo goed konden herinneren. Hoewel we slechts konden gissen naar het formaat van het vliegtuig bleek dat we er allemaal naast zaten. Een 50-seater met propellors aan de vleugels bracht ons in de richting van de Masai Mara. Het vliegtuig was net een bus. Hij maakt een paar stops onderweg waar mensen in en uit kunnen stappen. Nadat we een kopje koffie hadden gedronken stapten we op. De derde stop was onze ‘halte’. Het lange stuk ging goed alleen door de turbulentie van de andere twee stops voelden drie van ons het een beetje in de maag:) Als je overigens denkt dat een groot vliegtuig op asfalt landt in de Masai Mara dan heb je het mis. Zand, stenen en af en toe een dier op de landingsbaan werkt toch ook prima?

Paradijs in de Masai Mara

We kwamen aan op het vliegveld Olkiombo. Lees: een zandweg in de Masai Mara. We werden direct vriendelijk ontvangen door onze gids Lenkoko en reden naar Rekero Camp van Asilia Africa. Daar aangekomen kregen we een warm ontvangst. Alle medewerkers van het kamp stonden ons op te wachten en stelden zich voor. We konden direct aan tafel voor een heerlijke lunch met uitzicht op de Talek rivier. Vervolgens werden we meegenomen naar de tenten. Dit zijn prachtige tenten met badkamer, slaapkamer en een zitje aan de voorkant. Je kunt het bijna geen tent noemen. Ook de tenten kijken uit op de rivier. Wij hadden uitzicht op een familie nijlpaarden. Er zit geen hek om het kamp heen waardoor je echt in de bush leeft. Als het donker wordt dan begeleiden de lokale Masai je naar de tent omdat je zomaar een nijlpaard kunt tegenkomen op je pad.

Dit vind je misschien ook leuk Great Migration Part 2: Door de rivier

Bier, wijn en een luipaard..

Om 16.00 uur kregen we op het hoofddek ijskoffie of -thee met iets lekkers erbij. Daarna gingen we met Lenkoko op pad. Wat een prachtig landschap heeft de Masai Mara. We reden door de vlaktes en rivieren en zagen verschillende dieren. We zagen zelfs een serval! Aan het einde van de rit was er een luipaard gespot langs de rivier. Omdat we hem niet zagen besloten we te wachten naast de rivier en te genieten van de zonsondergang met een borrel. Ineens zagen we de luipaard aan de andere kant. ‘Houd je vast’ riep Lenkoko en met bier en wijn in ons handen reden we door de rivier heen. We hoorden ineens een gegil en zagen de luipaard wegschieten met een klein wrattenzwijn in zijn bek. Wow! Om de avond helemaal compleet te maken was er een kampvuur gemaakt voor ons vieren in het kamp en hadden we een ‘private dining’ ervaring.

Missie van vandaag: Cheetahs!

Lenkoko vroeg wat we graag wilden zien in de Masai Mara. Hoewel er (gelukkig) niks te garanderen valt wilde ik toch heel erg graag cheetahs (jachtluipaarden) zien. In de Masai Mara leven er vijf broertjes die ‘Insta-famous’ zijn, bij de wildlife liefhebbers dan… De vorige keer toen we in de Masai Mara waren gingen we zelf op pad om ze te zien maar geleden van de weg af door de regen waardoor we ze niet gezien hebben. We begonnen de dag met een leeuwin en drie spelende welpjes vlakbij onze kamp. Er kwamen ook nog twee leeuwen de heuvel aflopen. Wat een start van de ochtend!

Daarna gingen we op zoek naar de vijf broertjes. Ver weg van het kamp vonden wij hen! Ze lagen ook nog eens op een heuveltje zoals je altijd in de documentaires ziet. Mijn ochtend kon al niet meer stuk. Lenkoko gaf aan dat ze al twee dagen niet hadden gegeten dus dat ze wel zouden gaan jagen vandaag. We besloten vlakbij te gaan ontbijten in de auto. Iedereen had net een kopje koffie en ontbijt in zijn handen toen de cheetahs begonnen te bewegen. Lenkoko riep ditmaal ‘houdt alles binnenboord’ en daar gingen we weer. Het servies slingerde door de auto heen en de koffie hingen we buitenboord. De cheetahs hadden een wildebeest gevangen. Toen we bij de beesten aan kwamen leefde de wildebeest nog, helaas voor hem niet langs meer. Nadat ze het arme beestje gestikt hadden begon ook het ontbijt voor de cheetahs. Niet veel later kwamen de gieren, die wachtten totdat zij aan de beurt waren. Daarna kwam er een hyena en die jaagde de cheetahs weg.

Wat een start van de reis

Wat een geweldige ochtend! We reden terug naar het kamp waar we getrakteerd werden op een heerlijke lunch. Daarna een potje gekaart met uitzicht onder het toezicht van een kudde giraffes. In de middag gingen we weer op pad. We reden nu weer naar een ander gebied waar we nijlpaarden en krokodillen zagen. We sloten de avond af op een heuvel met wat lekkers en wijn.

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *