Naast het reizen zijn we ook gek op fotograferen, vooral van wilde dieren en landschappen. We fotograferen allebei graag. Hoe gaaf is het dan dat we in een artikel over wildlife foto’s op de Shutterstock blog zijn opgenomen?!

Wie maakt de wildlife foto’s?

Als we in een wildpark slapen dan staan we vroeg op om tijdens het mooiste uur van de dag foto’s te nemen. Het licht is dan zo mooi dat alle foto’s die je maakt prachtig zijn. Het wordt ook wel het ‘golden hour’ genoemd. Omdat we het allebei leuk vinden om wildlife foto’s te maken hebben we de afspraak dat wanneer het dier aan jouw kant van de auto ligt of loopt dat diegene het dier mag fotograferen. Soms draaien we de auto wel zodat de ander het dier toch kan fotograferen 🙂

wildlife foto's

Mentale foto

Het lijkt wel dat wanneer je een foto maakt je het moment ook beter opslaat in je geheugen. Als ik een foto zie weet ik precies waar we die genomen hebben. Bovendien zoek je de foto’s uit, bewerk je ze en zetten we ze op verschillende websites waardoor je de foto vaak ziet en daardoor ook beter onthoudt.

Dit vind je misschien ook leuk Tips voor het fotograferen van een maanboog

Most Breathtaking Earth Day

We publiceren onze foto’s op verschillende ‘stock’ websites zoals Shutterstock. Op deze sites kunnen andere mensen jouw foto’s kopen. Voor de ‘Most Breathtaking Earth Day’ zijn we gevraagd om een artikel te schrijven voor onze mooiste wildlife ervaring. Dit is voor ons een ontmoeting met een luipaard en een pack wilde honden in Botswana. In 2016 waren we op vakantie in Botswana en sliepen we bij Khwai North gate. In de middag reden we een stukje en kwamen we een luipaard tegen die zijn ronde aan het lopen was. We volgden de luipaard tot aan een waterpoel waar een pack wilde honden lang. Lees het hele verhaal op de blog van Shutterstock.

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *