Hoe organiseer je een Zuid-Afrikaanse huwelijksreis als je praktisch al 11 maanden op reis bent én bovendien getrouwd bent op Zanzibar? Gelukkig hoefde ik dat niet te doen want Jolene had het regelen van het toetje van de bruiloft op zich genomen. Ik was dan ook zeer benieuwd waar we heen gingen toen het vliegtuig de Zuid-Afrikaanse grond onder zijn wielen voelde.

Tips 1 tot en met 5

Nadat we de overige spullen hadden gepakt in Centurion reden we de volgende ochtend weg. De eerste tip die ik kreeg voor onze Zuid-Afrikaanse huwelijksreis was dat we in de richting van Nelspruit zouden rijden. Aangezien dit ook de weg richting Kruger is dacht ik dat we nog even wat wild zouden gaan spotten. Toen we na een aantal tips ineens afsloegen richting Sabie wist ik het niet meer. Niet veel later sloegen we nogmaals af en ineens was de naam van het hotel bekend: De Timamoon Lodge.

WOW

Met het verlaten van de openbare weg waren we er nog niet. We reden nog zo’n vier kilometer naar beneden en weer omhoog op een matige zandweg. Toen kon het grote genieten echter beginnen. Jolene had de mooiste villa van het kleinschalige complex geboekt. Uitzicht op de rivier en de bergen, bomen om je heen, een eigen (!) infinity pool, een megagroot huisje, een bijna nog grotere badkamer: het kon niet op! De fles champagne die klaar stond voor ons was eveneens erg gaaf. Hoe vaak maak je mee dat je een fles champagne in je eigen zwembad kunt poppen?

De maag wil ook wat

Niet alleen de villa was fantastisch, het eten was minstens net zo goed. Wat te denken van een ontbijt van drie gangen met een wisselende menukaart?! Qua gastronomie was de private dining ervaring misschien wel het meest bijzonder. Onze eigen kamer in het restaurant met de meest fantastische gerechten op tafel. Exclusiviteit en privé waren misschien wel de sleutelwoorden van deze lodge. De tafeltjes buiten het restaurant waren bijvoorbeeld zodanig geplaatst dat je niet eens door had dat er andere mensen waren. Het was alsof je een tropisch regenwoud voor jezelf had.

Na ontspannen komt nog meer ontspannen

Omdat de villa zo groot was en het exclusieve karakter van de lodge in alles werd doorgetrokken kregen we de couples massage gewoon op de vlonder van onze villa. Nadat de spiertjes weer helemaal soepel waren reden we de volgende dag de berg weer af op weg naar een quad tour. Na een uurtje heel leuk cruisen door de bergen en langs de rivier met die kleine racemonster reden we weer terug naar de lodge. Nog even ontspannen van de prachtige omgeving en het schitterende huis! Wat een verschrikkelijk mooie manier om dit deel van de reis af te sluiten. Proost!

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *