Misschien denk je wel eens waarom zou ik niet gewoon stoppen met werken en gaan reizen. Veel mensen denken het wel eens maar het daadwerkelijk doen is een ander verhaal. Want als je er goed over nadenkt komen er direct allemaal vragen en redenen waarom je het niet zou moeten doen. Zoals ik heb nu eindelijk een vast contract, ga ik echt mijn baan opzeggen? Wat doe ik het met huis, auto en huisdieren? Ik kan mijn familie toch niet achterlaten? Mijn motto is je krijgt meer spijt van de dingen die je niet hebt gedaan dan dingen die je wel hebt gedaan. Dus wij hebben de knoop doorgehakt en we gaan! We hebben ons vast contracten opgezegd en we gaan het grote avontuur tegemoet. Maar ja waar begin je met je plannen. Waar ga je heen reizen? Wat ga je doen? Hoeveel geld heb je nodig? Wat moet je allemaal regelen? Hier lees je hoe jij in 5 stappen een plan kunt maken om Go Wander The World.

1. Brainstorm waar je heen wil gaan

Dit is vaak het leukst. Heerlijk om onder het genot van een wijntje lekker te brainstormen over waar jullie heen willen gaan. Je moet niet direct denken wat is er haalbaar, maar laat je gevoel spreken. Wordt het Azië, Zuid-Amerika of zoals in ons geval Afrika. Wij zijn al in verschillende werelddelen geweest maar in Afrika voelen we ons het meeste thuis. Daarom willen we ook hier beginnen.

travel2. Wat wil je er gaan doen?

Brainstorm wat je allemaal kunt gaan doen in het buitenland. Ga je alleen reizen of wil je ook werken? Schrijf beide je ideeën op geeltjes en presenteer dit aan elkaar. Ga daarna met elkaar hierover in gesprek. Superleuk om te zien waar je zo samen mee komt. Belangrijk is dat je je plannen durft bij te stellen. Ons oorspronkelijke plan was om te emigreren naar Zuid-Afrika. Maar toen we alle ideeën op een rijtje hadden staan kwamen we tot de conclusie dat we niet op 1 plek willen blijven maar dat we juist veel verschillende plekken willen zien. Hierdoor pasten we onze plannen aan.

3. Wat wil je allemaal gaan zien?

Altijd al naar Machu Pichu willen gaan? Of de Kilimanjaro beklimmen? Of de gorilla’s in de bergen opzoeken? Ook dit kun je weer op geeltjes schrijven en presenteren aan elkaar. Zo weet je wat je echt graag wil en wat je extra moet budgetteren.

4. Hoeveel geld heb je nodig?

Nu je jullie ideeën concreet hebt gemaakt rest er nog één vraag ‘hoeveel geld heb je nodig?’ Maak een ruime begroting en zoek uit wat het allemaal gaat kosten. Er zijn heel veel fora die je een schatting kunnen geven hoe duur het leven is in een bepaald land.

5. Maak een budgetplantravel

Nu je weet hoeveel je nodig hebt voor je plan in het buitenland is het belangrijk om de balans op te maken. Hoeveel geld bezit je op dit moment en hoeveel heb je dan nog nodig. Met Excel kun je eenvoudige budgetlijsten maken. Je kunt dan ook uitrekenen na hoeveel maanden je het bedrag hebt wat je nodig hebt voor je plan. Als je voor een doel spaart leg je sneller geld op zij. Je weet namelijk waarvoor je het doet. Misschien heb je ook wel spullen die je kunt verkopen voor extra inkomsten.

Als je je gelddoel bereikt hebt maak dan die droom waar en Go Wander The World….

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *