Wat een reis. En wat een sensatie zouden de volgende dagen worden. Nadat we afscheid hadden genomen van Sea View en via Bloemfontein omhoog naar Johannesburg reden was Jolene precies op tijd om haar trouwjurk te passen. De volgende dag zouden we immers naar Zanzibar vliegen om te gaan trouwen. Ik zou de jurk uiteraard tot aan de bruiloft niet zien maar ik schrok behoorlijk toen ik het formaat van de zak zag waar de jurk in zat. Dat zou interessant worden in het vliegtuig.

Fly away

Nadat we onze twee tassen hadden gepakt reden we ‘s ochtends vroeg naar het vliegveld. Eenmaal aangekomen bij de douane en de bagagecontrole ging het eigenlijk vrij soepel met de jurk. Het was even billen knijpen als een mevrouw met een dienblad vol koffie boven de jurk stond maar over het algemeen ging het vrij goed. Bij Kenya Airways vloog de jurk zelfs business class terwijl wij gezellig knus achterin zaten.

Wat is het lang geleden

Zaterdagavond laat kwamen wij dan in ons hotelletje vlakbij het vliegveld aan. De volgende ochtend zouden de ouders namelijk landen en die wilden we verrassen. Na deze verrassing zagen we gedurende de week meer en meer familie en vrienden arriveren. Hoe gaaf was dat aangezien we bijna iedereen 11 maanden niet hadden gezien!

Blub blub

Nadat nagenoeg iedereen in het Zanzibar House of naastgelegen Kiganja Retreat was besloten we met een groot deel van de groep te gaan snorkelen. Jeroen en Remco gingen voor het serieuze duikwerk en Peter en Martien besloten na een kennismakingsduik in het zwembad ook de open wateren op te zoeken. De dolfijnen zwommen om ons heen en het aantal vissen onder water waren niet op één hand te tellen. Moe maar voldaan keerde het busje vol met Nederlanders weer terug naar het hotel.

Afrikaanse avond

Er was namelijk maar weinig tijd over voordat de eigenaar van het hotel, Massimilliano, de Afrikaanse dansgroep/circusact tevoorschijn toverde tijdens het diner. Het was het laatste diner voor onze trouwdag en na onze speech om iedereen te bedanken ging het los. Hoewel we in het begin onze vraagtekens hadden werd het (wellicht door de invloed van de alcoholische versnaperingen) steeds leuker en werd een steeds groter deel van de tafel betrokken bij de optredens. Dit vergeten we in ieder geval niet snel. Dat kan ook gezegd worden van (de voor) onze geweldige trouwdag maar daarover later meer…

Sport en spel

De rest van de week heb ik eigenlijk niet stil gezeten. Volleyballen, voetballen, tennissen op het strand, zwemmen, snorkelen, slap ouwehoeren en af en toe wat drinken. Wat een fantastische week was dit. Het is zo speciaal al die mensen om je heen te hebben en dan ook nog eens te trouwen. Dit vergeten we never nooit meer!

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *