Het was meer dan vier maanden geleden sinds we de oceaan hadden gezien. Daarom was het heerlijk toen we door Outeniquapas naar beneden reden en de grote blauwe massa voor ons zagen liggen. We begonnen de tuinroute van Zuid-Afrika in Wilderness aan de Touwrivier, dat zou later nog interessant worden…

De beste combinatie van de tuinroute

Het leuke van kamperen in Zuid-Afrika is dat er campings genoeg zijn en dat die bijna allemaal top zijn qua faciliteiten. Zeker die van SANParks zelf. Ze zijn bovendien niet heel erg duur waardoor je budget kunt slapen en genoeg geld over kan houden om luxe te eten of te drinken en leuke activiteiten te ondernemen. Zodra wij ons tentje hadden opgezet wandelden we over het strand van Wilderness naar een vijfsterrenhotel om daar een afzakkertje te doen. Hier zagen we dolfijnen in de golven spelen, wat een bonus!

Later die middag liepen we weer terug om een boottochtje over de Touwrivier te maken. Hoewel je niet heel ver kunt varen is het leuk om wat vogels te spotten en de bizar mooie huizen aan het water te bewonderen. Wij keerden moe maar voldaan terug naar ons ‘mooie’ huis van €20!-.

When it’s raining it’s raining

De volgende dag was het nog steeds donker toen wij de tent uitkwamen. De zon was blijkbaar al wel op maar de donkere wolken voorspelden niet veel goeds. Daarom reden we richting George. Dit stadje had genoeg opties voor een regenachtige dag. Daardoor reden we van een heerlijke koffiebar naar een winkelcentrum, pakten een filmpje mee en aten eenmaal terug in Wilderness een pizza. Het regende echter al de hele dag en toen we bij de tent aankwamen was het gras al een beetje zompig. Desalniettemin haastten wij ons de tent in om te gaan slapen.

Het regende echter zo hard dat we geen oog dicht hebben gedaan. Op een gegeven moment hoorden we het water klotsen als we ons omdraaiden. Dat dit geen goed teken was bleek toen we om half vijf werden gewekt door het management dat we zo snel mogelijk de tent op moesten klappen. De rivier was die nacht flink gestegen en het water kwam zowel vanuit de rotsen achter ons als de rivier voor ons. Zeiknat kregen we de tent ingeklapt om vervolgens met de verwarming aan in de richting van Nature’s Valley te rijden.

Wat je misschien ook leuk vind Zuid-Afrika Garden Route – Video

Hemels ontbijtje

We hadden er al een halve dag op zitten maar toch was het lekkere ontbijttentje in Knysna nog niet open. We waren echter niet de enige die aan het wachten waren totdat Île de païn haar deuren open deed. Toen het eenmaal acht uur was zat het restaurant binnen vijf minuten vol, ongekend! De reden waarom begrepen we wel. Wat een toptent!

De volgende bestemming zou een ‘trip down memory lane’ worden. In Nature’s Valley waren we in 2007 voor het laatst geweest. Dit terwijl dit een prachtig stukje Afrika is waar de zee en een lagune zout en zoet water uitwisselen. De Campsite was perfect. Helemaal alleen aan het randje van de lagune. Na de vorige nacht was dit even schrikken en doorzetten maar hier was het weer heerlijk weer! Een strandwandeling, een beetje hardlopen maar vooral heel erg genieten van de tuinroute van Zuid-Afrika!

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *