Van het snikhete Mana Pools National Park reden we in de richting van de hoofdstad van Zimbabwe, Harare. Zoals we al eerder vertelden is het verkrijgen van diesel of benzine op dit moment een hele uitdaging. Op de meer dan 300 kilometer naar de hoofdstad kwamen we geen enkele pomp tegen waar we diesel konden halen. Er waren genoeg rijen met auto’s maar die stonden daar gewoon te wachten totdat de tankwagen langs kwam. Pas in Harare hadden we geluk toen we met onze US Dollars wapperden in plaats van enkel met bond notes te betalen. Met een goed gevulde tank en dito koelkast reden we Harare snel weer uit in de richting van Vumba.

Vumba

Groen, groener, groenst

Waar we in Mana Pools niet konden ademen of er zat een halve kilo stof in je longen was Vumba een verademing. Sterker nog, toen we aan het eind van de middag in de buurt van onze bestemming kwamen was het gewoon enorm mistig. Het zicht was een meter of tien en het maakte onze aankomst nog mystieker. De Seldom Seen campsite lag op 1600 meter hoogte en keek uit op twee valleien. Helemaal aan het einde van het terrein stond een kleine cottage welke we konden gebruiken om te douchen en te koken. Wij parkeerden onze auto ervoor, sloegen de tent open en maakten een broodnodig vuurtje, wat een verschil met de dagen daarvoor!

Het huis opruimen voor de verkoop

De volgende ochtend werden we fris en fruitig wakker. De heerlijke berglucht deed ons goed en we besloten de auto van binnen eens een goede schoonmaakbeurt te geven. Toen we daar klaar mee waren maakten we direct wat foto’s zodat we die kunnen gebruiken bij de verkoop van onze auto. We hebben namelijk besloten de auto in december in Zuid-Afrika te verkopen (mocht je nog iemand kennen let us know 😉 ). De rest van de dag genoten we voornamelijk van het uitzicht en het alleen op de wereld gevoel, niet normaal hoe mooi het hier was.

Bird nerd(s)

De meeste bezoekers komen hier echter niet om de auto schoon te maken maar voor de tal van bijzondere vogels die rondom de camping vliegen. Wat te denken van de Livingstone’s Turaco, Robbert’s Warbler, Bronzy Sunbird en de Red-faced Crimsonwing?! Nog nooit van gehoord? Ik ook niet totdat we met onze geweldige gids Bulowezi een wandeling over het terrein maakten. Hij kende alle geluiden, wist de vogels binnen twee seconden te identificeren en kon zelfs met hen communiceren. Hoe professioneel wil je het hebben? Na meer dan 25 nieuwe vogels gezien te hebben was het tijd voor een gebakje bij Tony’s. Tony is een lokale bekendheid en daar zijn zijn prijzen ook naar. 16 US Dollar voor een stukje taart en 8 USD voor een schuimbakkie (koffie). Gelukkig hadden we een gunstige bond note koers maar dan nog was het aan de prijs. Ook dit is blijkbaar Zimbabwe, wat een heerlijk land!

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *