Met het moordende tempo waarmee we de schitterende Keniaanse parken hadden gezien werd het tijd voor wat ‘ontspanning’. Daarom reden we vanuit de grensovergang om de Kilimanjaro heen op weg naar Moshi. Hier waren we eerder geweest met mijn ouders dus het voelde een beetje als thuiskomen. We wisten waar de lekkere eettentjes zaten, waar we geld konden halen en de weg naar een leuke overnachtingsplek. Na drie nachten waren we klaar voor de rit door Tanzania. Ons visum voor Tanzania liep bijna af en we gingen richting Malawi.

Op naar de hoofdstad

De meeste mensen denken dat Dar Es Salaam de hoofdstad van Tanzania is. Dit is echter niet het geval, Dodoma in het het midden van het land is de hoofdstad. Omdat we van iedereen hoorden dat er een nieuwe asfaltweg is aangelegd besloten we deze route te nemen. Het is ook leuker dan dezelfde weg weer terug te nemen. Bij het wegrijden uit Moshi werden we nog één keer getrakteerd op een schitterend uitzicht op de Kilimanjaro. Een schaarse koffiestop verder kwamen de ranger van Tarangire National Park per toeval tegen! Hoe klein kan de wereld zijn.

roadtripOmdat er in de hoofdstad geen campings zijn en bovendien geen ‘westerse’ hotels sliepen we die nacht bij het African Dreams hotel in Dodoma. Niet te boeken via internet, niet te bereiken via de telefoon en geen reactie via Facebook. Bij aankomst bleek dat er in dit hotel plek genoeg was, wij waren één van de weinige gasten. Een standaardkamer zou ons €20,- kosten inclusief ontbijt. Een prima deal toen ook nog bleek dat we warm water hadden én dat we een bed zonder ‘bed bugs’ hadden. Het water in de wastafel bleek wel op de vloer te eindigen maar daar mag je in Afrika niet over klagen. De avond werd nog mooier doordat er dichtbij het hotel een echte Italiaanse pizzeria zat! Met een goed gevulde maag sliepen wij in ons Afrikaans hotelletje.

Terug op bekend terrein

Aangezien de gemiddelde snelheid 50 kilometer per uur is in heel Tanzania hadden we vandaag een rit van ongeveer zes uur voor de boeg. Tot onze grote verbazing werden we niet één keer aangehouden door een corrupte politieagent. Hierdoor kwamen we mooi op tijd aan in Iringa alwaar we genoten van een lekkere lunch bij het Neema Crafts Restaurant. Dit initiatief geeft dove mensen een kans op een baan en met de opbrengsten van het restaurant én het souvenirwinkeltje ondersteunen ze mensen met een beperking. Naast dit fantastische initiatief was de lunch ook meer dan prima. Na deze stop reden we door naar de Kisolanza camping. Hier waren we eerder geweest en deze camping bood ons de mogelijkheid om eindelijk weer eens een vuurtje te maken en te genieten van de Afrikaanse sterrenhemel.

Op naar de Utengule Coffee Lodge
roadtrip

De laatste stop op onze kleine roadtrip om de grens met Malawi te bereiken bracht ons op een ander bekend plekje: de Utengule Coffee Lodge. Deze quasi camping beschikt ook over een Coffee farm en schenkt heerlijke koffie. Van de dubbele espresso’s stuiter je aardig. Met een prachtig uitzicht op de omringende bergen sloten we ons Tanzaniaans avontuur voorlopig af. We komen hier alleen nog ‘even’ terug om te trouwen op Zanzibar!

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *