Vanaf het koude Mount Kenya reden we met een tussenstop in Nairobi in de richting van Amboseli National park. Dit is één van de ‘premium parken’ in Kenia. Met al dat moois wat het land te bieden heeft qua parken wil dit wel wat zeggen. Het park is vooral beroemd door de enorm grote olifanten en het schitterende uitzicht op de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.

Het mooiste uitzicht op de berg

Omdat we pas redelijk laat in de middag in de buurt van het park kwamen besloten we die dag het park nog niet in te gaan. De Kilimanjaro zagen we nog niet door het wolkendek rondom de berg. Aangezien we ook al aan de andere kant in Tanzania wat pogingen hadden ondernomen om de berg te zien wisten we hoe het werkt: ‘s ochtend heeeel vroeg is hij even te zien en dan trekken de wolken zich samen rondom de berg. De mensen van de camping gaven echter aan dat je hier een schitterend uitzicht hebt…

Game day!

De volgende ochtend waren we benieuwd of ze gelijk hadden. Dat hadden ze, en hoe! We zagen de berg vanuit onze tent hoog boven ons uitsteken. Heel fraai. Wij vervolgden onze weg naar de toegangspoort en na de formaliteiten reden we het park binnen. Daar poseerden direct al wat zebra’s en olifanten voor ons met de Kilimanjaro op de achtergrond! Nadat we op dezelfde ‘hoofdweg’ ook nog een leeuwin zagen sloegen we af richting de moerasachtige gebieden. In het relatief vlakke park kun je kilometers ver kijken. De meeste dieren tref je aan rondom één van de drie moerasgebieden en rondom Lake Amboseli. Dit meer heeft jaren droog gestaan maar door hevige regenval is deze nu weer gevuld. Andere delen waren ook ondergelopen wat schitterende plaatjes opleverden. Zebra’s door het water, gnoe’s op een eiland en ondertussen wat etende flamingo’s die passeren. Wat wil je nog meer? Onze amateur birder Jolene kon haar hart ophalen met haar 100e vogel in Oost-Afrika (there’s an app for that haha)!

Koffie met de ranger

Na het zien van tal van olifanten, nijlpaarden, zebra’s, gnoe’s en buffels was het tijd voor koffie en lunch. De ranger die met een groep Chinezen naast ons uitstapte riep direct of de koffie al klaar was. Heerlijk direct. Samen met onze nieuwe vriend stonden we een bakkie te drinken om vervolgens met uitzicht over het park te lunchen.

Langs het meer (en uit het park)

Wij vervolgden onze weg in de richting van Lake Amboseli. Ondanks dat het vol met water zat kon je er nog een flink stuk langs. Het enige spannende was dat we op opgedroogd zout reden. Als dat ineens nat is dan krijg je je auto er nooit meer uit. De route leverde schitterende plaatjes op maar uiteindelijk bleek dat we het park hadden verlaten en door twee verboden gebieden terug moesten rijden. Je moet wat voor mooie foto’s ;-)!

Een andere highlight van de middag was het zien van een Gouden Jakhals! Hoewel we tal van jakhalzen hebben gezien hebben we dit mooie exemplaar niet eerder gezien. Het lijkt meer op een kleine wolf eerlijk gezegd. Moe maar voldaan keerden we terug naar de campsite. De berg was weer verhuld in de wolken. De volgende ochtend ging het wekkertje weer vroeg om de berg nog één keer te zien. We hadden geluk, het was compleet helder. Een heerlijke afsluiting van Amboseli én van Kenia. Het was tijd om weer terug te keren naar Tanzania.

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *