Het was alweer zover. Wéér een grensovergang. Na een fantastische tijd in Oeganda trokken we richting de grens met Kenia. De laatste paar dagen in Oeganda genoten we langs de Nijl bij een campsite met de naam The Haven. Verder reden we nog even naar Kampala om de auto bij de Toyota dealer een servicebeurt te geven. We hebben er inmiddels al 30.000 kilometer mee gereden sinds Januari! Na een soepele grensovergang reden we in het land met de meeste wildparken van Afrika: Kenia!

Op naar het minst bezochte park

In onze gids, helaas de Lonely Planet aangezien ze geen Bradt guides maken voor Kenia, stond dat er een park was dat zelden werd bezocht: het Saiwa Swamp National Park. Omdat hier echter wel de zeldzame Sitatunga (antilope), de Brazza aap én de Ross’s Turaco (vogel) voor komt besloten we toch een bezoekje aan het park te brengen.

Saiwa Swamp National Park

De korte autorit naar het park bracht ons bij een verraste parkwachter. Ik denk dat ze hier echt niet zoveel mensen zien. Dit park is gemaakt voor wandelingen. Er gaat een lang wandelpad om het moeras in het midden van het park heen. Met de sportschoentjes aan trokken we het wandelpad op. Niet veel later zagen we de eerste Sitatunga’s. Na de nodige foto’s liepen we verder. Langzamerhand begon het pad zelf steeds meer op een moeras te lijken. Diepe modderplassen en blubber wisselde elkaar af. Af en toe zagen we de restanten van een loopbrug waar we van plank naar plank moesten springen. Deze inspanningen waren echter niet voor niks. We zagen zowel de Brazza aap als de Ross’s Turaco.

Hebben jullie die route genomen?

Nadat we tot onze enkels in de modder hadden gestaan kwamen we weer op een enigszins normaal pad. Daar ontmoetten we een gids die vroeg waar wij vandaan kwamen. Wij vertelden haar welke route we hadden genomen en ze was stomverbaasd. Niemand nam die route meer! We begrijpen nu ook wel een beetje waarom het park niet heel veel bezocht wordt…

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *