Na Lake Kivu trokken we 80 km verder naar Ruhengeri. Hier kampeerden we bij de Red Rocks, een community Campsite even verder op. Een gek plekje omdat ze overal poppen hebben staan die aan het vergaan zijn maar je kan recht staan met de auto op een grasveld en ze hebben hete douches. Waar je allemaal niet blij om kan zijn na zo lang reizen:)

Volcanoes National Park

golden monkeysDe volgende dag gingen we de gouden apen opsporen in het Volcanoes National Park. Het Volcanoes National Park staat bekend om Dian Fossey die onder andere op deze plek onderzoek deed naar de berggorilla’s. Naast de gorilla’s kun je hier ook verschillende wandelingen maken naar vulkanen, het graf van Dian Fossey en de gouden apen opsporen. Ook dit hadden we weer eenvoudig 1 dag van tevoren geregeld via internet. We moesten de volgende ochtend om 7 uur verzamelen. Toen we aankwamen waren er heel veel mensen waarvan wij dachten dat die allemaal gorilla’s gingen tracken. Rwanda heeft vorig jaar zijn prijs verhoogd van 750 dollar naar 1500 dollar per persoon. Dus we waren geschrokken van de hoeveelheid Amerikanen die allemaal dit bedrag neerlegden.

We zijn niet de enige

Rond 8 uur moesten alle mensen zich verzamelen die de gouden apen wilden opsporen en tot onze verbazing waren we niet de enige. We hoorden van veel mensen (vooral Amerikanen) dat zij een paar dagen vlakbij het Volcanoes National Park verbleven en dan elke dag een ander tripje in het park maakten.

Zoektocht naar de gouden apen

Omdat wij de enige selfdrivers waren kregen we een stagiair mee om ons de weg te wijzen. Ergens in een dorpje konden we de auto neerzetten en liepen we door de gewassen van de dorpelingen naar het park. Het park is afgeschermd met stenen zodat de buffels er niet uit kunnen. Volcanoes National Park bestaat niet alleen uit regenwoud want lager gelegen is er een bamboe bos waar de gouden apen leven.

Na een half uur in het mooie bamboe bos gelopen te hebben kwamen we de gouden apen tegen. Dit is één van de weinige plekken waar de gouden apen nog leven. Het was een hele grote groep die verspreid was over het bos. Hierdoor konden we ze goed zien. Ze bewogen zich van de ene bamboestronk naar de andere om zowel de scheuten als de besjes van bomen te eten. Ze waren niet bang voor mensen waardoor ze aardig dichtbij kwamen. Na een uur de apen gefotografeerd en geobserveerd te hebben liepen we weer terug.

Rwanda’s got talent

We hadden wel trek gekregen van de wandeling en gelukkig was er een lekkere pizzeria in Musanze waar we heerlijk hebben geluncht. Terug op de camping werden we getrakteerd op een talentenshow van acrobaten en danseressen. Omdat we maar met z’n drieën waren om deze show te aanschouwen stonden ook wij in het middelpunt van de belangstelling.

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *