Met genoeg cafeïne van de overheerlijke koffie van Utengule Coffee Lodge in ons bloed reden we verder over de grootste snelweg van Tanzania. Onze eindbestemming was Dar Es Salaam om op de boot te stappen naar Zanzibar maar daartussen heb je zulke mooie parken dat je daar niet zomaar aan voorbij kunt rijden. Na een tussenstop bij The Old Farmhouse reden we naar het Udzungwa National Park.

Ze hebben kaas!

Voordat we daar arriveerden lazen we dat er een heuse ‘farm stall’ langs de weg zat. Omdat normale supermarkten in Tanzania erg schaars zijn, tot nu toe hebben we er geen gezien, waren we wel toe aan wat lekker vers voedsel. Zonder enige verwachting reden we het terrein op en stapten we het winkeltje binnen. Hier werden onze smaakpapillen alvast geactiveerd. Allerlei verse groentes net van het land, vlees, vis noem het maar op. Als toetje bleken ze ook nog eens verse kaas te hebben! Na dik vijf maanden hadden we eindelijk weer een fatsoenlijk stuk kaas gevonden. Waar je al niet blij van kunt worden…

Hondo Hondo Forest Camp

De plek waar we ‘s avonds sliepen was het Hondo Hondo Forest Camp. Direct gelegen aan het Udzungwa National Park was dit een perfecte uitvalsbasis voor een mooie wandeling door het park. Zelf hadden ze echter ook nog een kort pad uitgezet en daar was het dat we de bijzondere Rode Colobus apen zagen. Deze soort is bijna uitgestorven maar lijkt het hier nog relatief goed te doen. Toen we niet veel later genoten van de zonsondergang bij de bar zagen we ook nog eens de Angola Colobus apen wat vrij bijzonder scheen te zijn.

Naar de top van de Sanje waterval

Het was nog maar net licht toen we onze tent opklapten en naar de hoofdingang van het nationaal park reden. Daar werden we verwelkomt door Charles, onze guide die drie maanden daarvoor van school kwam maar nu al zijn passie had gevonden. Toen we circa 100 US Dollar lichter maar met een toegangsbewijs rijker de auto weer instapten reden we naar het startpunt van de Sanje Waterval wandeling.

Het einddoel van deze wandeling was de top (en het laagste punt) van de hoogste waterval van Tanzania. Met 180 meter is dat nog best een stukje omhoog. Dit merkten we dan ook al snel toen Charles er de vaart in zette. Eenmaal aan de top was het uitzicht spectaculair maar ook confronterend. Je zag precies waar de grens van het regenwoud, en dus het Nationaal Park, lag. De lokale bevolking heeft over de jaren heen alles platgebrand en gekapt om groente te verbouwen en vee te laten grazen.

Nadat we de top hadden gezien wilde Charles ons ook het laagste punt laten zien. Helemaal onderaan de waterval werd pas duidelijk hoe hoog hij daadwerkelijk was. Wederom een ervaring die we niet hadden willen missen. Als toetje kregen we ook nog een keer de de Rode Colobus apen te zien. Genieten zolang het nog kan van deze mooie beestjes.

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *