Via de Nalusanga gate vertrokken we uit Kafue National Park. Omdat het een lange rit zou worden naar Lusaka zetten we onderweg nog een kopje koffie. Niet veel later stopte er een auto naast ons om een praatje te maken. Het blijkt een man te zijn die veel gereisd heeft door Zambia, Malawi en Tanzania. We krijgen direct allemaal tips en ook heeft hij genoeg connecties. Hij kent toevallig de eigenaar van het kamp in South Luangwa waar wij al heen wilden en belt hem gelijk op of we moesten reserveren en of de weg naar het noorden open is. Bijzonder hoe klein de wereld soms is.

De drukte van Lusaka

We moesten echter eerst nog door Lusaka. Een paar uur later kwamen we in de hoofdstad van Zambia aan. De ring van Lusaka is eigenlijk gewoon het centrum, je hebt het gevoel dat je middenin de stad rijdt. Overal auto’s om ons heen en iedereen dringt voor. Tussendoor lopen er ook nog mensen en fietsen er veel. Uiteindelijk kwamen we bij een winkelcentrum waar we boodschappen konden doen en lunchen. We wilden ook nog even naar de kapper (onze haren worden nu wel echt lang) maar daar hadden we helaas geen tijd meer voor. Als het donker is moet je namelijk van de weg af zijn. Na de boodschappen reden we door naar een camping iets buiten Lusaka. Die horde hadden we in ieder geval gepasseerd.

Slapen tussen de locals

De volgende dag stonden we weer vroeg op en reden we naar Katete. Voordat we Zambia in kwamen hebben we een boek gelezen van Wieke die een aantal jaren in Zambia heeft gewoond. Haar man werkte in het ziekenhuis van Katete en Wieke heeft ervoor gezorgd dat er wel 70 waterpompen werden gebouwd in dorpjes dankzij haar Facebook volgers. Het is een heel leuk en herkenbaar boek. Omdat we langs Katete kwamen konden we het niet laten om daar even een kijkje te nemen. Zo kwamen we bij het Tiko community center. Dit wordt gerund door een Duitse vrouw samen met de mensen uit het dorpje. Je kunt hier eten, slapen en lokale producten kopen. Alle opbrengsten gaan vervolgens weer naar de mensen in het dorp. Wij gingen hier kamperen, wat betekent dat je ongeveer in het dorp staat. Direct waren er al wat kinderen om ons heen die alleen de woorden “How are You?” hadden geleerd. Dit waren dus korte gesprekken. Lennart pakte zijn voetbal uit de auto en vanaf dat moment hebben ze met de bal gespeeld totdat het avond werd. Even later zetten wij de tent op en dat was ook erg interessant allemaal. Één voor één gingen ze het trapje op om te kijken en vaak meerdere malen.

De volgende ochtend waren we nog niet wakker of er stonden 15 kinderen om de bal te vragen. Wat een bijzondere ervaring om hier te slapen.

Wildlife Camp

We vervolgden onze weg naar het South Luangwa National Park met een tussenstop in Chipata. Hier deden we de laatste boodschappen en reden we naar onze camping Wildlife Camp. Hier mochten we een plek uitzoeken aan de rivier. Wat een geweldige plek is dit. Je hebt uitzicht op de nijlpaarden en krokodillen in de rivier. In de avond kwamen er giraffen en olifanten langs.

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *