Eindelijk was het zover: we vertrokken voor zes nachten naar de bush met een auto vol eten, water, brandhout en een zonnepaneel op het dak. Onze eerste nacht was in Mankwe wat iets buiten de parken ligt maar omdat er geen hekken zijn loopt hier ook al wild rond. Om er te komen moesten we een zanderig paadje op waar we direct even onze offroad skills konden testen. Onderweg kwamen we al onze eerste slang tegen. Na een paar kilometer kwamen we terecht bij de receptie. Hier werden we opgevangen door een meneer in een grote tent. Twee jaar geleden is de lodge afgebrand en sindsdien hebben ze er een tent staan. Hij legde uit hoe we bij de camping moesten komen en dat er veel olifanten waren in de omgeving. Ook moesten we oppassen voor hyenas. Verder gaf hij aan dat de camping ‘very private’ lag en dat er geen andere gasten waren maar als er gasten kwamen dan zouden ze wel naast ons worden geplaatst.

Daar staat een olifant!

We reden verder op een zanderig paadje en kwamen bij de campingplaats uit. Deze was mooi ruim met een toilet en een douche met een emmer. Hier pakten we de spullen uit en gingen lunchen. Aan het einde van de middag maakten we nog een ritje in de omgeving op zoek naar wilde dieren. Die vonden we snel want er lag wederom een groene slang op ons pad. Toen we bijna klaar waren met ons rondje realiseerden we ons dat we nog wat los op het dak van de auto hadden liggen. We stapten uit en borgen de houten plank op toen we ineens een olifant niet ver van ons vandaan zagen lopen! We besloten snel de auto weer in te springen.

Bezoek tijdens het kampvuur

In de avond hadden we een vuur gemaakt en zaten we heerlijk te eten totdat we ineens geritsel horen van takken die afbraken. “Ooh nee olifanten!”. Het bleef ook niet bij eentje. Er kwam een hele kudde langs. Ze hadden gelukkig weinig interesse in ons. ‘s Nachts hoorde we ook nog eens wat hyena’s en leeuwen.

Dit vind je misschoen ook leuk: Overnachting op de Ihaha campsite

Welkomstcomité van zebras op de Khwai Community Camping

De volgende ochtend reden we naar Khwai Community area. Onderweg zagen we een grote groep giraffen, wel 20 bij elkaar. We zochten de rivier op in Khwai en reden er langs. Hier zagen we olifanten die aan het drinken waren en een kudde sabel antilopen die je normaal gesproken weinig ziet. Ook is er een grote poel met nijlpaarden. Hier kun je uren naar kijken.

Rond enen reden we naar onze kampeerplek nummer 14. Het was even zoeken omdat het bord met het nummer was weggehaald door (naar later bleek) olifanten. Op onze kampeerplek werden we opgewacht door impalas en zebras. Nummer 14 is een mooie open plek waardoor je heel veel dieren voorbij ziet komen. In de avond kwam er een olifant langs lopen. We maakten een groot vuur om ons op te warmen en te ‘beschermen’. Al had dat laatste weinig zin want net na het eten kwam er een hyena kijken of we nog wat hadden achter gelaten. In het begin konden we hem nog wegjagen maar hij had er nog een hyena bijgehaald en ging even verderop liggen. Op een gegeven moment ga je dan toch maar gewoon je tent in 🙂

Afscheidscomité van olifanten

Na een rustig nachtje op de Khwai Community Camping gingen we naar de andere kant van de rivier. Omdat we een rivieroversteek niet aandurfden moesten we daardoor een aardig stukje omrijden. Dit gedeelte hadden we ook in 2016 gedaan maar omdat het nu mei is is het nog overal groen en staat het gras erg hoog. De wegen zijn ook minder begaanbaar. We kwamen een kudde olifanten tegen op een smal zandpaadje en hadden helaas net een luipaard gemist. Verder hebben we verschillende antilopen gezien. In de middag reden we terug naar de Khwai Community Camping. De volgende dag gingen we naar Savuti. Toen we net weg wilden rijden werden we uitgezwaaid door drie olifanten die ineens uit de bosjes kwamen stormen. Wat een mooi plekje is dit!

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *