Hoe langer je op een heerlijke plek staat, hoe moeilijker het is om daar weer te vertrekken. Na vier nachten bij de Mobola Island Lodge besloten we dan toch te vertrekken. We verlieten de Okavango rivier echter niet want een kilometer of veertig verderop streken we neer bij de Nunda River Lodge.

Inkopen in Divundu

Na vier avonden was onze voorraad wel zo’n beetje op. Daarom reden we in het enige dorp in de omgeving het parkeerterrein van de ‘supermarkt’ op. Eenmaal binnen bleken de schappen niet heel vol. De eigenaar kwam naar ons toe gesneld met de mededeling dat de voorraadtruck vanmiddag echt zou arriveren dus als we ‘s middags terug konden komen had hij alles weer. Hij bleek een paar dagen vertraagd te zijn. Wij besloten gewoon te kopen wat er nog lag en reden richting onze camping.

Nunda River Lodge aan de Okavango

Waar Mobola wat kleinschaliger was en meer gericht was om ultiem te relaxen was Nunda iets groter opgezet en gericht op (Afrikaanse) gezinnen en groepen. Dit betekende echter ook dat er een heerlijk zwembad was, een grote vlonder op de rivier en een klein restaurant. Onze campingplek was dit keer nog dichter bij de rivier dan de nacht daarvoor. We stonden letterlijk twee meter van het water! De nijlpaarden trokken ‘s avonds op een meter of vijf voorbij en de tweede dag kwam er een ‘water monitor’ langs.

Ngepi Camp aan de Okavango

De aller-aller-aller-laatste camping van Namibië was Ngepi Camp. Wederom was dit niet heel ver rijden, na 5 kilometer waren we er al. Dat zijn nog eens leuke afstanden om te rijden. Ook deze camping ligt aan de Okavango rivier, ze hebben er zelfs een zwembad in gemaakt, en heeft meer een hipster/backpacker uitstraling. We waren hier eerder geweest toen we voor drie weken door Botswana en Namibië trokken en er was niets veranderd. De wc’s in de vorm van een troon met uitzicht op de rivier, een bad in een boomhut met net zo’n mooi uitzicht en heerlijk eten uit de keuken van het restaurant. Alles kan en niets moet, heerlijk!

Olifanten en nijlpaarden vanaf de Okavango rivier

Aan het eind van de middag gingen we de rivier op. Aangezien er aan de overkant een wildpark ligt (en het wild over het algemeen redelijk vrij rond kan lopen in deze omgeving) is er een grote kans om wat wild te spotten. We hadden wederom geluk toen we onder andere een groep van ongeveer twintig olifanten langs de rivier zagen eten. Niet veel later kwamen we met de schrik vrij toen er ineens een enorm nijlpaard probeerden de boot te raken. Een meter of twee achter de boot kwam hij ineens omhoog met één hoektand uit zijn mond.

Met een Tafel (bier) en een Savannah Dry (cider) proostten we op Namibië bij wederom een schitterende zonsondergang. Namibië was een geweldig land om te bezoeken. Hier komen we zeker nog een keer terug.

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *