De laatste bezienswaardigheid die we met mijn ouders bezochten was Etosha Nationaal Park. Dit is hét gamepark van Namibië en mocht dan ook niet ontbreken op onze vakantie in een vakantie. We konden ons daktentje net als alle andere dagen dat mijn ouders op bezoek waren ingeklapt houden aangezien we in alle luxe bij de Emanya@Etosha Lodge sliepen.

Zei iemand ‘Modder!’???

Etosha National ParkEtosha National Park kent vier ingangen. Wij namen de zuidelijkste ingang, de Anderson gate. Vanaf deze ingang reden wij de eerste dag in Etosha in westelijke richting naar de andere uitgang. Aangezien dit ruim 130 kilometer was hadden we genoeg kans om al het mooie wild en de landschappen om ons heen te spotten.

Het centrale punt en hoogtepunt van het park is de Etosha Pan. Deze grote zoutvlakte stroomt maar zelden vol door de regen en de nabij gelegen rivieren. Ook bij ons bezoek stond de pan droog. Dit levert echter schitterende plaatjes op wanneer dieren op het heetst van de dag besluiten de pan te trotseren. We hadden direct al geluk door onder andere leeuwen, enorm grote groepen springbokken, wildebeesten en gemsbokken te spotten.

Wat je misschien ook leuk vind Onze ervaring over het kamperen in Etosha

Aangezien alle wegen in het park van gravel en zand gemaakt zijn én we vlak na het regenseizoen in het park waren lagen er hier en daar flinke modderplassen. Waar we eerder al tegen elkaar zeiden dat een schone auto eigenlijk niet kan met dit soort wegen werd dit niet veel later realiteit. Voor de grap reed ik net iets te hard door een net iets te diepe plas modder. Wat ik mij niet had gerealiseerd was dat de raampjes van mijn vader en Jolene nog open stonden. Hierdoor zat de modder niet alleen op het dak van de auto maar ook op de passagiers en bekleding. Oeps!

Safari in stijl

Etosha National Park

Een tikkeltje modderig kwamen we bij onze lodge aan. Emanya@Etosha ligt zo’n 20 kilometer ten westen van de Etosha gate. De lodge heeft een schitterend hoofdgebouw en dito huisjes. Bij het diner werden we getrakteerd op een heus vijfgangenmenu.

Omdat de dieren ‘s ochtends vroeg nog actief zijn zaten we al om 6.30 uur aan het ontbijt de volgende ochtend. Niet veel later reden we Etosha National Park in. Het geluk was wederom met ons. Na een half uurtje rijden zagen we een leeuwin op de rand van de Etosha pan lopen! Een heerlijk begin van de dag. Toen we nog een klein rondje maakten zagen we in de verte iets boven het gras uit steken. Met de verrekijker en de telelenzen kwamen we tot de conclusie dat het een cheetah (jachtluipaard) was! Even later begon zij haar kleintjes te verplaatsen naar een ander plekje. Hoewel het veel te ver was voor een degelijke foto pikten we dit toch mooi maar even mee!

In de middag besloten we het rustig aan te doen en de auto toch maar wat schoon te maken. Vlak nadat we daar klaar mee waren kwam er een goed Afrikaans buitje over. Nu was die echt schoon.

Hoeveel geluk kun je hebben?

De laatste ochtend namen we dezelfde weg terug door het park. Na al die springbokken, gemsbokken, giraffes, steenbokkies, wildebeesten, zebra’s, leeuwen en een cheetah kon het eigenlijk niet mooier. Dit werd het toch. We zagen een hyena oversteken richting de zoutpan. Daar lag iets. Dat iets bleek weer een cheetah te zijn!!! De hyena liep naar haar toe en de cheetah stond op. Vervolgens viel de cheetah de hyena aan en droop de hyena letterlijk met zijn staart tussen zijn benen af. Bizar!

Na dit spektakel was het tijd om richting het zuiden af te dalen. De volgende dag namen mijn ouders het vliegtuig vanuit Windhoek richting Amsterdam. Wat een enorm leuke weken!

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *