Na een dag of vijftig (jubileum!) reden we ‘ons’ dorpje Sea View binnen. Dit is de plek waar we een jaar of tien geleden stage hebben gelopen en 3 en 6 maanden hebben gewoond. Het is ook de plek waar Raggy Charters en Schotia Safaris opereren. Aangezien we bij Lloyd sliepen (de eigenaar van Raggy Charters en het bedrijf waar we stage hebben gelopen) konden we op meerdere trips van Raggy Charters mee.

Raggy Charters trips

De eerste de beste dag waren er orka’s gespot door een lokale visser. Wij pakten snel onze tassen en gingen met 120km per uur richting de haven. Toen we eenmaal op zee waren hebben we uren gezocht naar deze speciale beesten maar helaas hebben we ze niet gevonden. Wel zagen we een school dolfijnen van ongeveer 2.000 tot 3.000 exemplaren. Niet normaal mooi!

Op andere trips met Lloyd en zijn zoon Jamie gingen we richting St. Croix, het eiland waar je Afrikaanse Pinguïns kunt zien. Ook op deze trips hadden we het nodige geluk. Honderden en duizenden dolfijnen, schitterende Afrikaanse Pinguïns op St Croix en Bryde’s walvissen. Ook de trip naar Bird Island was er één om niet meer te vergeten. Hier heeft Jolene dit artikel over geschreven.

Schotia Safaris

Op één van de trips ging Peter Bean, de eigenaar van Schotia Safaris, mee. Schotia Safaris is een private game park grenzend aan Addo Elephant National Park. We waren hier eerder geweest maar dat was al een poos geleden. Inmiddels heeft Peter onder andere ook olifanten, buffels en Sable antilopen aan zijn game park toegevoegd. Tijdens een heerlijke lunch in de haven (met twee veel te grote maar heerlijke visschotels) nodigde Peter ons uit voor een compleet verzorgde game drive ervaring inclusief overnachting. Wat een luxe!

De volgende middag reden we richting Schotia Safaris. Daar werden we verwelkomd door Peter en zijn vrouw Jenni. Niet veel later begon de eerste game drive. Het park is verdeeld in twee delen. In het ene deel leven de leeuwen en het andere deel wordt meer gebruikt om wild op te laten groeien. In de middag zagen we onder andere olifanten, buffels en sable antilopen. Een ander hoogtepunt zijn de roosterkoeken die ze bij Schotia maken. Deze kleine, op de braai gebakken, broodjes worden geserveerd bij de thee break in de saloon van het park. Aangezien Peter al van de zesde generatie is kent het park een grote historie. Dit zie je terug in alle familie foto’s in de saloon.

Na de thee en de veel te lekkere roosterkoeken reden we het andere deel in. Hier kwamen we oog in hoorn te staan met een neushoorn. De neushoorn kwam tot een meter van onze open auto. Heel erg gaaf om ze wederom zo goed te kunnen bestuderen. Niet veel later bleek dat de leeuwen de laatste overgebleven zwarte wildebeest hadden opgegeten. De enorm oude leeuw van van 17 jaar zat lekker te knauwen aan de overblijfselen van een wildebeest.

Na het heerlijke diner bij het kampvuur en de fantastische overnachting deden we nog een morning drive en genoten we van het ontbijt. Dit was weer een heerlijk weekend!

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *