Het Camdeboo National Park ligt op minder dan twee uur rijden van Mountain Zebra National Park. Camdeboo is een klein wildpark vlakbij de stad Graaff-Reinet in de Karoo. Je komt hier echter niet voor de wilde dieren maar vooral voor de Valley of Desolation. De vulkanische kliffen zijn 100 miljoen jaar geleden ontstaan door erosie. Om er te komen neem je een steile bergweg waardoor je eenmaal bovenaan een heel mooi uitzicht hebt op de steile kliffen van wel 120 meter (!) hoog. Verder heb je prachtig zicht op de stad Graaff-Reinet en de Karoo. Het moet dan alleen niet bewolkt zijn 🙂

Camdeboo National Park bestaat uit drie delen

Het park omringt de historisch stad Graaff-Reinet en bestaat uit drie delen die van elkaar gescheiden zijn door een (snel)weg. Je kunt in het park zowel in een huisje als op de camping overnachten. De accommodaties bevinden zich allemaal rond een groot meer, dat overigens wel een beetje uit het zicht ligt vanaf de camping. Om van de accommodatie naar de Valley of Desolation te rijden heb je twee opties: door het park (met kans op wat klein wild) of via de stad.

Heel veel geduld..

Zoals gezegd is het handig als het niet bewolkt is. Wij kwamen aan het einde van de middag de berg op toen het miezerde uit de grote, dikke wolken boven ons. Hoe verder we de berg op gingen hoe meer we in de wolken reden. Na een uurtje op de berg te hebben gestaan besloten we deze poging te staken en de volgende ochtend terug te keren.

De volgende dag hadden we meer geluk. We moesten even geduld hebben maar om 11.30 klaarden het ineens op en zagen we eindelijk de Valley of Desolation. Toen bleek dat het zeker de moeite waard was geweest om even te wachten, althans dat vinden wij:)

 Valley of Desolation Valley of Desolation Valley of Desolationi

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *