Rustig plekje in Kruger

Als je op een rustige plek wil kamperen in Kruger kun je ervoor kiezen om dit één of twee nachten te doen in Tsendze Rustic camp. Tsendze heeft 33 plekken en een sanitair gebouw (dus geen restaurant of winkel zoals in andere kampen) Je moet inchecken bij het kamp Mopani, wat 10 km verderop ligt. Daar krijg je een vaste plek aangewezen.

Er staat een olifant voor de gate van Tsendze

Als je bij Tsendze aankomt moet je zelf het hek openen om binnen te rijden. Omdat het heel erg rustig was kregen wij plek nummer 28 toegewezen wat een mooie ruime plek is aan het hek. Dit terwijl we pas pas een week daarvoor hadden gereserveerd. Nadat we een rondje over de camping hadden gelopen zagen we ineens dat er een olifant bij de ingang stond. Hij zat met zijn slurf aan de ketting en het leek alsof hij elk moment naar binnen kwam lopen. Voorzichtig en met gepaste afstand ben ik er naar toe gelopen. Wat een mooi dier! Toen hij het hek niet open kreeg vervolgde de olifant zijn weg buiten ons kamp.

Lees ook: Kamperen in het zuiden van het Krugerpark

Uilen in het bos

Daarna kwamen we mensen tegen die ons uilen wilden laten zien. In de bomen in het kamp slapen verschillende uilen maar je moet weten waar ze zijn want ze kunnen zich erg goed camoufleren. We hebben de Afrikaanse dwergooruil gezien.

De geluiden van de bush

Vervolgens gingen we braaien en hebben we genoten van alle geluiden om ons heen. De manager van Tsendze, Roger, kwam nog langs om een praatje te maken. Hij woont op de camping en vertelde dat hij hier graag tot zijn tachtigste wil blijven werken zelfs als hij met een stok over de camping zou moeten lopen. s’Nachts hoorden we het gebrul van leeuwen en het roepen van hyena’s. We leren de geluiden al goed kennen.

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *