Waar moet je aan denken als je naar Afrika op vakantie gaat? Als je naar Zimbabwe, Zambia, Tanzania, Oeganda, Rwanda en Kenia gaat dan heb je een visum nodig. Voor Zuid-Afrika, Botswana en Namibië heb je geen visum nodig maar krijg je een toeristenvisum bij binnenkomst waardoor je 90 dagen mag verblijven. Heb je geen zin of tijd om het visum zelf te regelen dan kun je het ook laten doen door E-visums.nl. Zij verzorgen visa voor onder andere Kenia en Tanzania. Hieronder een overzicht van de visum- en paspoortinformatie per land.

Zuid-Afrika

Voor een toeristisch verblijf van minder dan 90 dagen is er geen visum nodig.
Je paspoort moet nog geldig zijn tot 30 dagen na verblijf.

Botswana

Voor een toeristisch verblijf van minder dan 90 dagen is er geen visum nodig.
Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Botswana.

Namibië

Voor een toeristisch verblijf van minder dan 90 dagen is er geen visum nodig.
Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Namibië.

Zimbabwe

Voor dit land heb je een visum nodig. Je kunt het visum direct aanvragen bij binnenkomst van het land of je kunt het online aanvragen via https://www.evisa.gov.zw
Er zijn verschillende soorten visa:

  1. Single Entry Visa: met dit visum mag je het land 1 keer betreden. Dit kost US $30.
  2. Double Entry Visa: met dit visum mag je het land twee keer betreden. Dit kost US $45
  3. Multiple Entry Visa: met dit visum mag je meerdere keren het land betreden. Dit kost US $55.

Alle visa zijn 90 dagen geldig in een periode van 12 maanden.
Het paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Zimbabwe.

Zambia

Voor Zambia heb je ook een visum nodig. Deze kun je online aanvragen http://evisa.zambiaimmigration.gov.zm/#/ maar kun je ook aanschaffen als je aankomt bij de grens of op het vliegveld.
Ook in Zambia zijn er drie soorten visa:

  1. Single Entry Visa: met dit visum mag je het land 1 keer betreden. Dit kost US $50.
  2. Double Entry Visa: met dit visum mag je het land twee keer betreden. Dit kost US $80
  3. Multiple Entry Visa: met dit visum mag je meerdere keren het land betreden. Dit kost US $80.

Alle visa zijn 90 dagen geldig in een periode van 12 maanden.
Het paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Zambia.

Tanzania

Voor dit land heb je ook een visum nodig. Dit kun je aanvragen bij de ambassade in Den Haag. Dit kan op werkdagen tussen 10.00 en 13.00 uur. Na drie werkdagen kun je je paspoort met visum ophalen tussen 10.00 en 14.00 uur. Een visum kost 50,00 euro. Je kunt de aanvraag ook via aangetekende post doen maar dan duurt het 15 werkdagen. Het visum is 90 dagen geldig. Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Tanzania.

Ambassade van Tanzania in Den Haag
Alexanderveld 87
2585 DB  Den Haag
Tel: 070-2156450
E-mail: contact@tanzaniaembassy.nl
Website: www.tanzaniaembassy.nl

Vind je dit te veel moeite vraag dan je visum aan bij E-visums.nl. 

East-Africa visum (Kenia, Oeganda en Rwanda)

Als je naar Kenia, Oeganda en/of Rwanda gaat dan kun je ook een East-Africa visum aanvragen. Dit kun je bij aankomst bij één van de drie landen aanvragen of online via Rwanda of Uganda. Bij Kenia kan dit nog niet online. Als je dus eerst naar Kenia gaat dan kun je dit visum alleen bij de grens aanvragen. Het East-Africa visum is 90 dagen geldig en kan niet verlengd worden. Dit visum kost US $100. Als je niet naar alle drie de landen gaat kun je ook per land een visum aanvragen.

Oeganda

Voor Oeganda heb je een visum nodig. Deze kun je online aanvragen https://visas.immigration.go.ug. Je koopt een een single entryvisa voor US $50. Voor het aanvragen van je visum moet je een kopie van je paspoort, recente foto en het bewijs van je gele-koorts vaccinatie uploaden. Verder moet je paspoort nog 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Oeganda.

Kenia

Voor Kenia heb je een visum nodig. Deze kun je online aanvragen http://evisa.go.ke/evisa.html. Je koopt een single entry visa voor US $51 waardoor je 90 dagen mag verblijven. Als je langer wil blijven kan dit nog met 90 dagen verlengd worden. Verder moet je paspoort nog 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Kenia. Ook voor Kenia kun je dit eenvoudig regelen bij E-visums.nl.

Rwanda

Voor Rwanda heb je een visum nodig. Deze kun je online aanvragen https://irembo.gov.rw/rolportal/en/web/dgie/newhome. Je koopt een single entry visa voor US $30 waardoor je 30 dagen mag verblijven. Verder moet je paspoort nog 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Rwanda.

Let op!

De eisen en regels betreffende paspoort en visum kunnen altijd veranderen. Check daarom altijd even het laatste nieuws bij de desbetreffende ambassade! Dit artikel is geschreven op basis van de visa informatie in januari 2018.

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *