Eigenlijk begon deze hele reis al in de loop van 2005/2006. Door een bijzondere samenloop van omstandigheden zou je kunnen zeggen dat we dus ruim 12 jaar geleden zijn gestart met deze reis.

2006 was het jaar van de 20e Olympische Winterspelen in Turijn en het jaar waarin Nederland en Portugal een slagveld wisten te maken van de achtste finale op het WK in Duitsland. Het was ook het jaar dat het kabinet Balkenende-II viel, Rita Verdonk nog in de politiek zat en Saddam Hoessein werd opgehangen.

Een turbulent jaar dus. Nu ga ik de start van ons avontuur niet vergelijken met bovenstaande gebeurtenissen (waar ik uiteraard Wikipedia voor nodig had) maar ook ik kende een interessant jaar. Maar goed, eerst maar eens terug naar 2005.

2005: De reis begint hier!

’Hoe dan?’ hoor ik je denken. Ik ben geen aanhanger van het vlindereffect of van de niet zo geweldige gelijknamige film van Ashton Kutcher. Maar de start is wel door een aaneenschakeling van toevalligheden tot stand gekomen. Na de middelbare school in Zoetermeer ging ik netjes, zoals door iedereen verwacht, naar de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daar zou ik in vier jaar mijn master gaan halen en dan ergens in het bedrijfsleven terechtkomen. Dit liep echter anders.

Oktober 2005

De introductieweek zat er al zo’n twee maanden op toen ik mij af begon te vragen of de opleiding Bedrijfskunde nu echt wel iets voor mij was. Het ging niet eens zo zeer om het niveau, tot dan toe scoorde ik keurige zevens en achten, maar de manier van lesgeven en de sfeer gingen mij tegenstaan. Je was meer een nummertje dan een persoon maar opgeven was voor mij toen ook niet echt een optie. Iedereen verwacht immers dat je gewoon het standaard patroon van school – vervolgopleiding – carrière maken volgt. Na veel wikken en wegen kwam ik uiteindelijk toch echt tot de conclusie dat dit hem niet ging worden.

Ik zou stoppen met de universiteit, ja echt!

November 2005

Je kent het gevoel vast nog wel: de eerste dag van de vakantie. Je hebt nog weken voor je, hebt grootse plannen en weet dat dit echt de allerbeste vakantie ooit gaat worden. Dit was een beetje het gevoel toen ik de Universiteit voor dat moment had stopgezet. Er was echter 1 groot verschil. Voor de rest was er niemand vrij en ik had geen idee wat ik nu dan moest gaan doen. In deze aparte periode kwam ik dan ook bij een apart bedrijf te werken. Ik mocht op een Call Center ’energie’ gaan verkopen. Ik wist al vrij snel zeker dat dit heel tijdelijk zou zijn. Na een korte analyse van vervolgopleidingen kwam ik uit bij Hogeschool TIO. Ik ging in januari 2006 Hotel- en Eventmanagement studeren.

reisZomer 2007

We spoelen door naar de zomer van 2007. Het eerste anderhalf jaar op TIO zat er inmiddels op en na een zomerstage in Mallorca in 2006 was het moment nu aangebroken. Jolene en ik gingen in juni 2007 voor 10 weken naar Zuid-Afrika!

Port Elizabeth, Zuid-Afrika

Zonder duidelijk beeld van het land en precieze omschrijving van de opdracht ging ik stage lopen bij Raggy Charters. Raggy Charters biedt walvistripjes aan toeristen. Jolene deed vrijwilligerswerk in een kinderweeshuis. We verbleven bij de eigenaar in Sea View (dit is een dorpje naast Port Elizabeth) in een huis met uitzicht op de Indische Oceaan. Hier begon de definitieve verslaving aan reizen in het algemeen en Afrika in het bijzonder!

En toen?

Het grappige is dat hoewel we een tijdelijke afwijking van de gebaande paden hebben gemaakt we nu allebei netjes de universiteit hebben afgemaakt en een leuke baan hebben. Maar voor hoe lang nog? Wij willen je in ieder geval meenemen in de reizen die we tot nu toe hebben gemaakt en de grote reis naar Afrika die we straks nog gaan maken!!

Lennart & Jolene

1 Comment

  1. Els januari 17, 2018 om 4:51 pm

    Haha leuk om terug te lezen! Veel plezier en goede reis naar kruger!

    Antwoord

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *